logo
Home Η εταιρία

Παρουσίαση της Εταιρίας “Πέρης Ιερεμιάδης”

PDF
Εκτύπωση
E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Katina Ieremiadis
Κυριακή, 19 Ιούλιος 2009 14:12

 

Προσοχή : Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα στο σύνολό της χρησιμοποιείστε  Mozilla Firefox!
(μεταφορτώστε εδώ)

 

Ποιοί είμαστε

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2009 από αγαπημένους συγγενείς και φίλους του Πέρη που τους άγγιξε το έργο του. Από τη στιγμή του θανάτου του όλοι αισθάνθηκαν την ανάγκη να σώσουν το έργο του από τη λήθη, ένα έργο που μ’όλη την αναγνώρισή του παραμένει άγνωστο στο πλατύ κοινό. Πρωταρχική ανάγκη, η οργάνωση μιας αναδρομικής έκθεσης και η έκδοση ενός λευκώματος. Με το σκοπό αυτό ξεκίνησε και συνεχίζεται η προσπάθεια να καταγραφούν τα ίχνη που άφησε ο ίδιος ο ποιητής, η διάσωση των οποίων προϋποθέτει την ανάπτυξη των απαραίτητων υλικών και φυσικών πόρων και την παρουσία ανθρώπινου δυναμικού. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης της εταιρίας.

Λογότυπός μας μια γάτα σχεδιασμένη από τον Πέρη γύρω στα 1960 που συνδυάζεται με τη χαρακτηριστική έκφραση του Νίκου Ξυδάκη για το ζωγράφο. Ο Πέρης αγαπούσε πολύ τις γάτες κι έβρισκε καταφύγιο σ’ένα σχεδόν έρημο νησί, τους Πεταλιούς στα νότια της Εύβοιας.Clio Makris
Mosaïste et sculptrice

Marraine de l'association

Dimitris Nollas
Ecrivain
Parrain de l'association

Βασιλική Παπαγεωργίου
Επίτιμο μέλος
της Εταιρίας

Αγνή
Πικιώνη 
Επίτιμο μέλος
της Εταιρίας 

Πού είμαστε

Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στη Γαλλία όπου ζουν οι γαλλικής εθνικότητας απόγονοι του Πέρη. Στα νεανικά του χρόνια έζησε και σπούδασε στη χώρα όπου και συνέχισε να επιστρέφει για να βλέπει την εκεί οικογένειά του. Παρ’ όλα αυτά η εταιρία αριθμεί πολλούς φίλους και στην Ελλάδα. Ο καλλιτέχνης έζησε στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στη Γερμανία γι’αυτό το λόγο η ιστοσελίδα μας είναι πολύγλωσση.

Η εταιρία διέπεται από το γαλλικό νόμο “Νόμος περί Συλόγων, Σωματείων 1901” και είναι μη κερδοσκοπική.

 

Qu'est-ce qu'une association?

Βασικοί σκοποί της Εταιρίας

- Η διατήρηση της μνήμης του έργου του καλλιτέχνη καταγράφοντας και παρουσιάζοντας τα ίχνη της καλλιτεχνικής του διαδρομής.

- Η προώθηση του έργου του με τη δημιουργία μιας επίσημης ιστοσελίδας, την αναζήτηση και μετάφραση κειμένων σχετικών με τη ζωή και το έργο του ζωγράφου καθώς επίσης με εκθέσεις, δημοσιεύσεις και εκδόσεις.

Εγγραφή στην Εταιρία 

Για να επεκταθεί το δίκτυο των φίλων και θαυμαστών του έργου του Πέρη, είναι σημαντικό να ενεργοποιηθούμε όλοι εκδηλώνοντας την επιθυμία συμμετοχής μας στην Εταιρία και συμβάλλοντας στην εκπλήρωση των στόχων της (βλ. δελτίο
εγγραφής).

«Τα νέα του Αγριόγατου των Πεταλιών»

Σύμφωνα με τη έκφραση του Νίκου Ξυδάκη

Η Εταιρία έχει χρέος της να ενημερώνει τους απανταχού φίλους της για όλες τις δραστηριότητές της οπότε η δημιουργία ενός διαδικτυακού τόπου συνεύρεσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ο δεσμός αυτός ανάμεσα στους φίλους του Πέρη αλλά και τους νέους γνώριμους του έργου του θα αναζοωγονείται ανελλιπώς με την αποστολή του ενημερωτικού δελτίου «Τα νέα του Αγριόγατου των Πεταλιών» με ειδήσεις για τις δράσεις της Εταιρίας.

 

Δελτίο Εγγραφής
2019

 


 

 

Δραστηριότητες

 Κάθε αναπαράσταση ή αναπαραγωγή ολική ή μερική δίχως τη συναίνεση του δημιουργού ή των δικαιούχων του και των διαδόχων τους είναι παράνομη.

Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2020 16:50 )
Joomla SEO by AceSEF
Facebook Image